Pátranie po troskách malajzijského lietadla bolo zatiaľ bezúspešné

NETKY.SK • 20 Marec 2014, 17:12 • 2 min
Pátranie po troskách malajzijského lietadla bolo zatiaľ bezúspešné

KUALA LUMPUR - Austrália prevzala pátranie po malajzijskom boeingu v južnom Indickom oceáne. Hľadanie predmetov v južnom Indickom oceáne, ktoré na snímkach z družice identifikovali ako možné trosky z nezvestného malajzijského boeingu, po zotmení prerušili a pokračovať bude v piatok ráno.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia Austrálskeho námorno-bezpečnostného úradu (AMSA) prestávka nasleduje po tom, ako pomocou štyroch lietadiel vo štvrtok prehľadali oblasť s rozlohou 23-tisíc štvorcových kilometrov ležiacu približne 2 500 kilometrov juhozápadne od Perthu. 

 

Dva neznáme predmety na hladine, z ktorých jeden je údajne dlhý 24 metrov, posádky zatiaľ zblízka nevideli, manažér pohotovostnej zložky AMSA John Young ich však momentálne považuje za "najlepšiu stopu". Potvrdenie, že sú naozaj pozostatkami po nehode, by prinieslo prelom v pátraní po boeingu, ktorý zmizol 8. marca s 239 osobami na palube počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Podľa Younga však objekty môžu byť rovnako strateným nákladom z lodí, keďže oblasťou prechádza plavebná trasa.

 

img

 

img

Austrálska vláda v pondelok súhlasila s prevzatím pátrania po lietadle v južnom Indickom oceáne, kadiaľ vedie jedna z dvoch predpokladaných trás letu po prerušení kontaktu s posádkou. Malajzijský premiér Najib Razak predtým potvrdil dohady, že zmiznutie nebolo výsledkom náhody a komunikačné zariadenia lietadla boli znefunkčnené zámerne. Niektoré z nich napriek tomu vysielali signály ešte 7,5 hodiny po vzlietnutí a vyšetrovatelia teraz vychádzajú zo záznamov o zmene uhla natočenia družicovej antény, ktorá ich automaticky sledovala. Údaje dokazujú zásadnú zmenu trasy letu, neumožňujú však presnejšiu lokalizáciu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona