Pátranie po troskách havarovaného airbusu sa skončilo

NETKY.SK • 9 Jún 2011, 09:39 • 2 min
Pátranie po troskách havarovaného airbusu sa skončilo

Pátranie po troskách havarovaného airbusu sa skončilo

slovakia

left justify in out

img

Najnovšie šesťtýždňové pátranie po troskách lietadla spoločnosti Air France, ktoré sa pred dvoma rokmi zrútilo do Atlantického oceánu, sa skončilo. Informovala o tom dnes francúzska ministerka dopravy Nathalie Kosciusková-Morizetová.
      Ministerka vo vyhlásení svojej kancelárie vyzdvihla objavenie oboch čiernych skriniek lietadla, ako aj nájdenie tiel časti pasažierov v hĺbke oceánu.
      Pri zrútení lietadla Airbus A330 do mora zahynulo 1. júna 2009 všetkých 228 ľudí na palube, vrátane troch slovenských občanov. Let spoločnosti Air France č. 447 smeroval z brazílskeho Ria de Janeiro do Paríža, keď vletel do búrky vo veľkej výške.
      Francúzski predstavitelia uviedli, že pri pátraní objavili pozostatky 127 ľudí z lietadla a dve čierne skrinky, pomocou ktorých sa vyšetrovatelia stále snažia objasniť príčinu nehody.
      Francúzska vojenská polícia, ktorá mala na starosti pátraciu operáciu, sa domnieva, že telá možno identifikovať, aj keď boli dva roky v hĺbke okolo 3900 metrov.
Zdroj: TASR/AP, Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies