Pátranie po telách vojakov je ukončené

NETKY.SK • 9 Apríl 2016, 13:32 • 2 min
Pátranie po telách vojakov je ukončené

JEREVAN - Pátranie po telách vojakov zabitých v nedávnych ozbrojených zrážkach v Náhornom Karabachu je ukončené, oznámilo dnes arménske ministerstvo obrany.

slovakia

left justify in out

Rezort pre agentúru TASS uviedol, že karabašské sily našli telá dvoch svojich vojakov. Počas pátrania sa podľa neho dohoda o zastavení paľby plne dodržiavala.


Azerbajdžan a Arménskom podporovaní separatisti v Náhornom Karabachu uzavreli v piatok časovo obmedzenú dohodu, ktorá mala obom stranám umožniť, aby pozdĺž styčnej línie v bezpečí hľadali telá svojich vojakov zabitých pri ozbrojených zrážkach. Pátraciu operáciu koordinovala Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) a Medzinárodný výbor Červeného kríža (MVČK).


Arménsko a Azerbajdžan 2. apríla oznámili, že v oblasti karabašského konfliktu došlo k vyostreniu situácie - prudkým prestrelkám medzi azerbajdžanskou armádou a karabašskými silami. Obe strany hlásili odvtedy desiatky obetí delostreleckej a mínometnej paľby. Medzi obeťami sú aj civilisti. Na styčnej línii platí od utorka poludnia miestneho času prímerie, ktoré však obe strany sporadicky porušovali.


Náhorný Karabach, časť Azerbajdžanu, je pod kontrolou etnických Arménov a arménskej armády od vojenského konfliktu, ktorý sa skončil v roku 1994 bez podpísania mierovej zmluvy a doriešenia štatútu tohto regiónu. Živnou pôdou konfliktu je dlhotrvajúce napätie medzi kresťanskými Arménmi a väčšinovo moslimskými Azermi.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies