Pátranie po príčinách havárie vrtuľníka v Glasgowe pokračuje

NETKY.SK • 3 December 2013, 17:55 • 2 min
Pátranie po príčinách havárie vrtuľníka v Glasgowe pokračuje

GLAGOW - Záchranári ukončili práce v mieste piatkovej havárie policajného vrtuľníka, ktorý sa zrútil na pub Clutha v škótskom Glasgowe. Nešťastie si vyžiadalo deväť obetí na životoch, vrátane troch členov posádky stroja a šiestich návštevníkov krčmy. Ďalších 11 osôb zostávalo ešte dnes v nemocničných zariadeniach, traja z nich na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na policajné zdroje.

slovakia

left justify in out

Podľa nich bolo prehľadávanie trosiek mimoriadne náročné a vrak vrtuľníka typu Eurocopter EC 135 T2 sa podarilo z miesta dopadu odstrániť až v pondelok. Obavy, že by sa pod ním mohli nachádzať telá ďalších obetí sa, našťastie, nepotvrdili. Vyšetrovanie príčin nešťastia pokračuje.

Polícia vyzvala možných očitých svedkov, aby jej zaslali relevantný materiál, napríklad fotografie z mobilných telefónov. S preskúmavaním vraku stroja začali už experti v anglickom Farnborough. Pilot havarovaného stroja pred nehodou, ako oznámili už v pondelok, nevyslal núdzové volanie. Súčasne sa potvrdilo, že sa žiadna časť vrtuľníka, napríklad rotor, pred nehodou neoddelila od stroja. Keďže na palube vrtuľníka nebolo nahrávacie zariadenie, vyšetrovatelia budú analyzovať systémy stroja, údaje z radaru a informácie z rádiokomunikácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies