Pátranie po páchateľovi bombového útoku na policajtov v Maďarsku pokračuje

NETKY.SK • 7 Október 2016, 06:38 • 2 min
Pátranie po páchateľovi bombového útoku na policajtov v Maďarsku pokračuje

BUDAPEŠŤ - V Maďarsku pokračuje intenzívne pátranie po páchateľovi bombového útoku na dvoch policajtov z 24. septembra, informovalo dnes Celoštátne veliteľstvo polície (ORFK) v Budapešti prostredníctvom svojej komunikačnej služby.

slovakia

left justify in out

Podľa rovnakého zdroja, na ktorý sa odvoláva tlačová agentúra MTI, dostali bezpečnostné zložky do dnešného dňa celkove 591 hlásení od občanov a na webovej stránke pre pomoc vyšetrovateľom zverejnili 34 rôznych záberov.
Polícia zadržala počas "poľovačky" na predpokladaného útočníka do polnoci 5. októbra celkove 1874 osôb podozrivých z iných trestných činov vrátane 492, po ktorých bolo vyhlásené pátranie.


Ako informovala dnes komerčná spravodajská televízia ATV, istá žena chcela údajne za 25 miliónov forintov (82.000 eur) prezradiť identitu útočníka, avšak ukázalo sa, že blafovala. Výška oficiálne vypísanej odmeny za dolapenie útočníka je 10 miliónov forintov (32.800 eur).


Samotná žena vraj popiera, že by poslala inkriminovaný e-mail na úrad vlády, podľa jej slov sa jej ktosi dostal do schránky, z ktorej bol odoslaný. Ženu, ktorá bola z rodinných dôvodov popoludní pred útokom v maďarskom hlavnom meste, avšak večer sa vrátila domov, už vyšetrujú pre dôvodné podozrenie z pokusu o podvod, ktorý zapríčinil značné škody. Domová prehliadka v jej bydlisku nepriniesla žiadne nové poznatky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies