Pátranie po obetiach letu MH17 prerušili, v oblasti sa obnovili boje

NETKY.SK • 7 August 2014, 07:20 • 2 min
Pátranie po obetiach letu MH17 prerušili, v oblasti sa obnovili boje

AMSTERDAM - Holandský premiér Mark Rutte dnes oznámil, že pátranie po pozostatkoch obetí pádu malajzijského lietadla na Ukrajine bolo dočasne zastavené. Podľa neho je situácia v oblasti príliš nebezpečná, keďže sa tam obnovili boje medzi ukrajinskou armádou a separatistami.

slovakia

left justify in out

Na tlačovej konferencii v Haagu Rutte vyzdvihol doterajšie úsilie pri pátraní po pozostatkoch obetí nešťastia. Ich rodinám sľúbil, že pátracia operácia sa v budúcnosti obnoví. Na mieste nešťastia pôsobí približne 100 odborníkov z Holandska, Austrálie a Malajzie. Do Holandska, ktoré vedie medzinárodné vyšetrovanie, prepravili dosiaľ 228 rakiev.

 

Holandský bezpečnostný úrad dnes oznámil, že jeho predbežná správa o príčine pádu malajzijského lietadla na Ukrajine zrejme nebude zverejnená skôr než v septembri.

 

Hovorca úradu Wim van der Weegen povedal, že podľa bežných pravidiel Medzinárodnej organizácie pre civilné letectvo (ICAO) sa predbežné správy zverejňujú jeden mesiac po tragédii. Avšak v prípade malajzijského lietadla sa časový rámec posúva, keďže je problém dostať sa na miesto nešťastia kvôli prebiehajúcim bojom medzi ukrajinskými vládnymi silami a proruskými separatistami.

 

Lietadlo spoločnosti Malaysia Airlines s 298 ľuďmi na palube sa zrútilo na východe Ukrajiny 17. júla.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies