Pátranie po malajzijskom lietadle sa presúva smerom na juh

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 08:30 • 2 min
Pátranie po malajzijskom lietadle sa presúva smerom na juh

SYDNEY - Pátranie po zmiznutom lietadle malajzijských aerolínií sa presunie ďalej na juh od doposiaľ predpokladaného miesta nehody v odľahlej časti Indického oceánu. S odvolaním sa na austrálskeho ministra dopravy Warrena Trussa o tom dnes informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Nová pátracia zóna je podľa neho založená na francúzskej analýze existujúcich družicových údajov o lete číslo 370 malajzijských aerolínií. Stroj zmizol bez stopy počas letu z Kualy Lumpur do Pekingu ešte 8. marca spolu s 239 pasažiermi a členmi posádky na palube.
      

Presun oblasti pátrania bol očakávaný. Šéf austrálskeho úradu pre bezpečnosť dopravy Martin Dolan už minulý týždeň oznámil, že sa pátranie presunie na juh od oblasti, kde diaľkovo ovládaná robotická ponorka strávila týždne bezvýsledným prehľadávaním 850 štvorcových kilometrov morského dna.
      

Dolan dnes zároveň podľa agentúry AP vyjadril presvedčenie, že na svojej trase nad Indickým oceánom "bolo lietadlo ovládané autopilotom, až kým sa mu neminulo palivo". Podľa Trussa sa úrady nepokúšali určiť moment, keď bolo lietadlo nastavené na autopilota.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies