Pátranie po lietadle obnovili, počasie sa zlepšilo

NETKY.SK • 5 Január 2015, 07:36 • 2 min
Pátranie po lietadle obnovili, počasie sa zlepšilo

PANGKALAN BUN - Indonézske tímy v pondelok obnovili pátranie po troskách havarovaného lietadla spoločnosti AirAsia.

slovakia

left justify in out

Umožnilo im to momentálne zlepšenie počasia, ktoré doteraz hatilo pátraciu operáciu. Armádni potápači sa chystajú preveriť veľké objekty, ktoré s pomocou sonaru zachytili na morskom dne a ktoré by mohli byť trosky havarovaného lietadla. Cieľom je čo najskôr objaviť čierne skrinky. Budú sa tiež snažiť vytiahnuť z vody ďalšie telá, keďže doteraz majú len 34 telesných pozostatkov. Na operácii sa zúčastňuje deväť lodí zo štyroch.

 

Lietadlo typu Airbus A320-200 so 162 cestujúcimi a členmi posádky zmizlo minulú nedeľu počas letu zo Surabaye do Singapuru pri Borneu. Krátko predtým, ako dispečeri s lietadlom stratili kontakt, piloti žiadali o zmenu výšky pre nepriaznivé počasie, vzhľadom na premávku však dostali len čiastočné povolenie. Airbus bol v tom čase približne v polovici letu. K havárii mohlo prispieťž nepriaznivé počasie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies