Pátranie na Malom Dunaji: Dve deti sa išli kúpať, zmizli pod hladinou!

NETKY.SK • 20 Jún 2013, 12:35 • 2 min
Pátranie na Malom Dunaji: Dve deti sa išli kúpať, zmizli pod hladinou!

JELKA - Dve deti, ktoré sa v stredu (19.6.) v poobedňajších hodinách kúpali v rieke Malý Dunaj pri obci Jelka v Galantskom okrese, sú naďalej nezvestné. Pátranie, ktoré prerušili vo večerných hodinách pre zlú viditeľnosť, dnes od 8.00 hod obnovili. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Marián Hruška.

slovakia

left justify in out

"K príslušníkom HaZZ z Galanty a Dunajskej Stredy sa pridali aj členovia Komplexnej centrálnej záchrannej služby z Gabčíkova. Pátracej akcie sa zúčastňujú aj kynológovia z Levíc a potápačská skupina Hasičského a záchranného útvaru z Bratislavy," konštatoval hovorca s tým, že záchranári hľadajú deti s piatimi člnmi, prezerajú brehy a pátra po nich aj vrtuľník.

Podľa starostu Jelky Imreho Farkasa obyvateľov toto nešťastie mimoriadne zarazilo. "Obecný úrad zabezpečuje pre záchranárov jedlo a pitný režim. To je všetko, čo v tejto chvíli môžeme urobiť. Týmto spôsobom sa snažíme podporiť prácu príslušníkov," povedal. Dodal, že na mieste nešťastia okrem záchranárov sú zdravotníci a policajti. Ponad koryto preletelo niekoľkokrát aj malé lietadlo, ktorého pilot nič mimoriadne nezaznamenal. Starosta okrem toho pripomenul, že nezvestné deti boli dobre vychované a dosahovali vynikajúce študijné výsledky.

V rieke Malý Dunaj sa kúpali štyri deti. Tri dievčatá a jeden chlapec. Zatiaľ z neznámych dôvodov sa začali topiť. Dvom dievčatám sa podarilo zachytiť o konáre a mólo, tie záchranári previezli do bezpečia. Chlapec a dievča vo veku 12 rokov podľa výpovedí zachránených detí ostali v rieke.

Do 11.40 hod zasahujúce skupiny žiadne stopy po nezvestných deťoch nenašli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies