Pátranie do dvoch deťoch na Malom Dunaji pokračuje už tretí deň

NETKY.SK • 21 Jún 2013, 09:36 • 2 min
Pátranie do dvoch deťoch na Malom Dunaji pokračuje už tretí deň

JELKA - V Malom Dunaji pri obci Jelka v okrese Galanta už tretí deň hasiči na člnoch pátrajú po dvoch dvanásťročných deťoch, ktoré sa v stredu v rieke topili. Pomáha im pes Špeciálnej kynologickej záchrannej služby Slovakia, ktorý je cvičený na vyhľadávanie utopených.

slovakia

left justify in out

Potápači v pátraní nepokračujú, dôvodom je podľa riaditeľa galantských hasičov Zoltána Tánczsosa prakticky nulová viditeľnosť v mútnej vode. V priebehu dopoludnia sa k hasičom pripoja členovia Komplexnej centrálnej záchrannej služby z Gabčíkova.

O topiacich sa deťoch informovali hasičov vodáci, ktorí v stredu popoludní splavovali Malý Dunaj. Pôvodne nahlásili štyri topiace sa deti, dve dievčatá sa podľa hovorcu trnavských hasičov Mariána Hrušku dokázali zachytiť o konáre stromov a drevené mólo. Hasiči ich naložili do člna a odviezli na breh, kde ich odovzdali do opatery zdravotníkov. Ďalšie dievča a chlapca však už nenašli, preto hasiči z Galanty začali pátranie pomocou člna po prúde a hasiči z Dunajskej Stredy proti prúdu. Na pomoc privolali potápačskú skupinu z Bratislavy a psa vycvičeného na vyhľadávanie utopených. Pátranie pokračovalo aj vo štvrtok, zatiaľ bezvýsledne. 

Malý Dunaj je podľa okresného riaditeľa hasičov v Dunajskej Strede Vojtecha Nagya podceňovaná, ale veľmi zradná rieka. Hasiči tam v minulosti pri tragických udalostiach zasahovali už viackrát, miesta pri Jelke na hranici okresov využívajú často aj na spoločné cvičenia dunajskostredských a galantských hasičov na vode.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies