Pátrajú po nórskych tínedžerkách, ktoré šli bojovať do Sýrie

NETKY.SK • 21 Október 2013, 16:24 • 2 min
Pátrajú po nórskych tínedžerkách, ktoré šli bojovať do Sýrie

OSLO - Nórske úrady vyhlásili pátranie po dvoch nórskych tínedžerkách, ktoré údajne odcestovali do Sýrie, kde chcú po boku povstalcov bojovať proti režimu Baššára al-Asada.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Dievčatá vo veku 16 a 19 rokov odišli z domu v Osle v piatok a údajne ich videli na sýrskej hranici. Nórska polícia už kontaktovala Interpol, ktorý odštartoval medzinárodné pátranie. Dievčatá, ktoré sa do Nórska prisťahovali v roku 2000, poslali svojim rodinám rozlúčkový email. Vysvetľujú, že chcú pomôcť moslimom a "znášať s nimi ich bolesti i radosti". Ich rodiny podľa miestnych médií nie sú príliš pobožné, no tínedžerky prijali v poslednej dobe radikálnejšie postoje a začali nosiť moslimské šatky nikáb. Podľa údajov nórskej tajnej služby sa do sýrskeho konfliktu zatiaľ zapojilo 30 ať 40 občanov Nórska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies