Pátracie tímy zachytili signál čiernych skriniek lietadla AirAsia

NETKY.SK • 9 Január 2015, 06:31 • 2 min
Pátracie tímy zachytili signál čiernych skriniek lietadla AirAsia

JAKARTA - Pátracie tímy zachytili dnes signál pri hľadaní čiernych skriniek lietadla nízkonákladovej spoločnosti AirAsia, ktoré sa koncom decembra zrútilo do Jávskeho mora, informoval vyšetrovateľ indonézskeho výboru pre bezpečnosť dopravy Santoso Sayogo.

slovakia

left justify in out

"Dúfame, že je to čierna skrinka. Potápači to musia potvrdiť. Bohužiaľ, zdá sa, že je mimo chvosta," uviedol Sayogo pre agentúru Reuters.
      

Chvostovú časť stroja lokalizovali na morskom dne potápači a diaľkovo ovládaná ponorka v stredu. Nachádza sa v 30-metrovej hĺbke a dnes ju plánujú vyzdvihnúť. Indonézsky Airbus A320-200 spoločnosti AirAsia sa zrútil do Jávskeho mora v nedeľu 28. decembra, keď so 162 ľuďmi na palube smeroval z druhého najväčšieho indonézskeho mesta Surabaya do Singapuru. Tesne predtým, ako sa so strojom prerušil kontakt, pilot požiadal o zmenu kurzu kvôli zlému počasiu. Presnú príčinu tragédie sa doteraz nepodarilo odhaliť. Letecké nešťastie nikto neprežil.
      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona