Pátracie tímy vyzdvihli čiernu skrinku havarovaného boeingu

NETKY.SK • 1 November 2018, 10:18 • 2 min
Pátracie tímy vyzdvihli čiernu skrinku havarovaného boeingu

Jakarta- Indonézske pátracie tímy vyzdvihli vo štvrtok z morského dna jednu z dvoch tzv. čiernych skriniek lietadla Boeing 737 Max 8 indonézskej nízkonákladovej spoločnosti Lion Air, ktoré sa v pondelok zrútilo do Jávskeho mora.

slovakia

left justify in out

Haváriu lietadla, ktoré sa v pondelok 29. októbra zrútilo približne 13 minút po štarte z medzinárodného letiska v Jakarte, neprežil nikto z 189 ľudí na palube.

 

Boeing 737 Max 8 s kapacitou 210 cestujúcich smeroval na linke JT610 z Jakarty do mesta Pangkal Pinang, metropoly provincie Bangka-Belitung ležiacej na východnom pobreží ostrova Bangka.

 

Naposledy ho lokalizovali pri meste Karawang v provincii Západná Jáva, potom zmizol z radarov a prerušil sa kontakt s posádkou.

 

Indonézske úrady potvrdili, že lietadlo sa zrútilo do Jávskeho mora neďaleko pobrežia v oblasti, kde má voda hĺbku 30-35 metrov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona