Pátracie tímy našli havarované lietadlo AirAsia

NETKY.SK • 3 Január 2015, 16:59 • 2 min
Pátracie tímy našli havarované lietadlo AirAsia

PANGKALAN BUN — Indonézski predstavitelia sú presvedčení, že sa podarilo objaviť vrak havarovaného lietadla spoločnosti AirAsia. Pátracie tímy totiž s pomocou sonaru zachytili na morskom dne štyri veľké objekty.

slovakia

left justify in out

Šéf národnej pátracej a záchrannej agentúry Bambang Soelistyo pre novinárov v sobotu povedal, že najväčší z objektov je dlhý 18 metrov a široký 5,4 metra. Podľa všetkého má ísť o časť trupu stroja. Podľa Soelistya objekty na morskom dne objavili v piatok a v sobotu. Potápači sa k nim však zatiaľ pre silné prúdy nemôžu dostať.

 

K možnému prevratnému objavu prichádza v čase, keď indonézske úrady oznámili, že spoločnosť AirAsia nemala v nedeľu povolenie na let z indonézskej Surabaye do Singapuru. Povolenia boli vydané len pre pondelky, utorky, štvrtky a soboty. Úrady tiež vyšetrujú informácie, že pilot nepožiadal pred vzlietnutím o správu o počasí. Podľa meteorológov pritom boeing najskôr vletel do búrky, čo je najpravdepodobnejšia príčina nešťastia. Presnú príčinu by malo ukázať až objavenie letových záznamníkov, takzvaných čiernych skriniek.

 

Lietadlo typu Airbus A320-200 so 162 cestujúcimi a členmi posádky zmizlo v nedeľu počas letu zo Surabaye do Singapuru pri Borneu. Krátko predtým, ako dispečeri s lietadlom stratili kontakt, piloti žiadali o zmenu výšky pre nepriaznivé počasie, vzhľadom na premávku však dostali len čiastočné povolenie. Airbus bol v tom čase približne v polovici letu. Doteraz z mora vytiahli 30 tiel, po ostatných sa pátra.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies