Pátrači možno zachytili signál z čiernych skriniek lietadla AirAsia

NETKY.SK • 11 Január 2015, 09:17 • 2 min
Pátrači možno zachytili signál z čiernych skriniek lietadla AirAsia

JAKARTA - Pátracie tímy zachytili dnes signál pochádzajúci možno z čiernych skriniek lietadla nízkonákladovej spoločnosti AirAsia, ktoré sa koncom decembra zrútilo do Jávskeho mora.

slovakia

left justify in out

Na jeho palube bolo 162 ľudí.
      

Odborník z Agentúry aplikovaných technológií Ridwan Djamaluddin spresnil, že signál zachytili svojimi detektormi tri pátracie lode. Signál sa objavil v okruhu od jedného do štyroch kilometrov od miesta, kde sa našli chvostovú časť lietadla. 
      

Údaje zo záznamníkov rozhovoru v kabíne lietadla, prípadne aj záznam parametrov letu by vyšetrovateľom mohli pomôcť objasniť reťazec udalostí, ktoré viedli k havárii lietadla, a staviť tak príčinu nešťastia.
      

Pátranie po tzv. čiernych skrinkách je bojom s časom, pretože ich batérie sú stavané na to, aby signál vysielali 30 dní. Lietadlo sa zrútilo 28. decembra.
      

Airbus A320-200 spoločnosti AirAsia sa zrútil do Jávskeho mora v nedeľu 28. decembra, keď so 162 ľuďmi na palube smeroval z druhého najväčšieho indonézskeho mesta Surabaja do Singapuru. Tesne predtým, ako sa so strojom prerušil kontakt, pilot požiadal o zmenu kurzu pre zlé počasie. Presnú príčinu tragédie sa dosiaľ nepodarilo odhaliť. Letecké nešťastie nikto neprežil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies