Patová situácia v prímestskej autobusovej doprave v BSK stále pretrváva

NETKY.SK • 18 November 2021, 10:25 • 2 min
Patová situácia v prímestskej autobusovej doprave v BSK stále pretrváva

BRATISLAVA - Ľudia z Pezinka a Senca sa nevedia dostať do zamestnaní a žiaci do škôl. Po výmene dopravcu nebolo vypravených množstvo spojov.

slovakia

left justify in out

Aj vo štvrtok pretrvávajú obmedzenia v prímestskej autobusovej doprave v Bratislavskom kraji. Dôvodom výpadkov spojov je nedostatok vodičov

 

Zverejnené cestovné poriadky na webe dopravcu potvrdzujú, že výpadky postihnú najmä linky v okolí Pezinka a Senca, zrušenie sa dotklo prvých ranných a posledných večerných spojov. Podľa portálu imhd.sk sa pri porovnaní s pôvodnými grafikonmi zrušilo približne 43 percent spojov, z 1 781 pôvodne plánovaných bolo vypravených o 767 menej autobusov.

 

 

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) cituje dispečing Bratislavskej integrovanej dopravy (BID), ktorý konštatuje, že oproti strede (17. 11.) prišlo k zlepšeniu. "Pri avizovaných spojoch sú len mierne výpadky," uvádza BID.

 

Masívne výpadky spojov v dôsledku nedostatku vodičov prímestských autobusov nastali už v pondelok (15. novembra), v prvý deň zmeny dopravcu regionálnej autobusovej dopravy. Predseda BSK Juraj Droba na sociálnej sieti informoval, že situácia sa postupne lepší, počet vodičov sa zvyšuje každým dňom.

 

img

 

V stredu (17. novembra) informoval, že záujem o prácu má približne 70 adeptov. "Pri počte 100 chýbajúcich vodičov by to výrazne mohlo pomôcť riešiť situáciu."

 

Droba na pondelkovom (15. novembra) rokovaní so zástupcami spoločnosti Arriva dal dopravcovi deväť pracovných dní na to, aby problém do veľkej miery vyriešil. Zároveň avizuje, že ho za výpadky spojov neminú vysoké sankcie. BSK s Arrivou ako víťazom tendra podpísal zmluvu na desať rokov za vyše 330 miliónov eur.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona