Patológovia nedokážu určiť príčinu smrti prevádzkovateľa trajektu Sewol

NETKY.SK • 25 Júl 2014, 07:14 • 2 min
Patológovia nedokážu určiť príčinu smrti prevádzkovateľa trajektu Sewol

SOUL - Juhokórejská agentúra súdneho lekárstva dnes oznámila, že nie je možné zistiť príčinu smrti podnikateľa spätého s firmou prevádzkujúcou trajekt Sewol, pri ktorého potopení v apríli zahynulo vyše 300 ľudí, najmä detí na školskom výlete.

slovakia

left justify in out

Pitva a testy vzoriek DNA odobraté z tela nájdeného v pokročilom štádiu rozkladu neposkytli dôkazy o tom, že podnikateľ Ju Pjung-un bol otrávený. Nenašli sa ani známky toho, že by bol zastrelený alebo zaškrtený, aj keď tkanivo v oblasti hlavy a krku bolo rozkladom vážne poškodené. "Sme si vedomí, že existuje veľa otázok. Urobili sme, čo bolo v našich silách, ale určiť príčinu smrti je nemožné," uviedol na tlačovej konferencii v Soule predstaviteľ agentúry súdneho lekárstva.

 

Podnikateľovi Ju Pjung-unovi sa napriek vnútroštátnemu policajnému pátraniu dlho po tragédii darilo unikať, za čo si vláda vyslúžila ostrú kritiku občanov: skrýval sa za tajným múrom drevenej chatky s kuframi plnými hotovosti. Jeho rozkladajúce sa telo objavil jeden farmár 12. júna v ovocnom sade. Ležalo vedľa výtlačku knihy, ktorej bol autorom, a prázdnych fliaš od alkoholu. Telesné pozostatky tohto 73-ročného muža sa podarilo identifikovať až tento týždeň, vyše mesiac po jeho objavení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies