Patogénne baktérie legionely vyčíňajú v Severnom Porýní-Vestfálsku

NETKY.SK • 6 Október 2017, 07:00 • 2 min
Patogénne baktérie legionely vyčíňajú v Severnom Porýní-Vestfálsku

KOLÍN NAD RÝNOM - Patogénne baktérie legionely, spôsobujúce tzv. legionársku chorobu, sa po meste Mülheim v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko objavili aj v ďalšej lokalite rovnakej časti Nemecka - v meste Essen.

slovakia

left justify in out

Už začiatkom septembra sa podľa nedávnej informácie krajinského ministerstva zdravotníctva našli legionely v pitnej vode a klimatickom zariadení kliniky v Mülheime. Zdroj infekcie sa zrejme podarilo identifikovať a eliminovať, pričom ďalšie prípady sa odvtedy nevyskytli.

 

Väčšinu z 18 infikovaných sa medzičasom podarilo vyliečiť a mohli opustiť nemocnicu, no štyri staršie osoby zomreli. Zatiaľ však nie je jasné, čo bolo príčinou ich úmrtia.

 

Pri rutinnej kontrole našli v Essene legionely aj v dvoch školských bazénoch a obe zariadenia neodkladne uzavreli. Tu zatiaľ žiadne ochorenia nezaznamenali.

 

Už skôr vyšlo najavo, že zvýšenú prítomnosť iných nebezpečných baktérií, ako aj legionel registrujú i v gastronomických zariadeniach, respektíve vo vodovodoch niektorých štadiónov v regióne, napríklad v meste Bochum, aj keď nie v kabínach využívaných v súčasnosti futbalistami.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies