Pätnásť ľudí hospitalizovali v Budapešti po požití neznámej syntetickej drogy

NETKY.SK • 15 Máj 2015, 18:58 • 2 min
Pätnásť ľudí hospitalizovali v Budapešti po požití neznámej syntetickej drogy

BUDAPEŠŤ - Pätnásť ľudí museli v týchto dňoch hospitalizovať v Budapešti po tom, čo požili novú, doposiaľ neznámu syntetickú drogu. Podľa agentúry MTI o tom dnes informoval maďarský Úrad štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ).

slovakia

left justify in out

Viacerí pacienti boli vo vážnom stave, ktorý si vyžiadal intenzívnu zdravotnú starostlivosť. Podľa ÁNTSZ pacienti povedali, že požili hranaté modro-zelené tabletky, na ktorých bolo písmeno F.
     

Niekoľkých pacientov hospitalizovali na psychiatrii, pretože u nich zaznamenali pretrvávajúce halucinácie a psychózy, povedal pre MTI primár toxikológie budapeštianskeho Nehodového centra István Elek.
     

Maďarská polícia uviedla, že v poslednom čase sa u dílerov drog objavili omamné látky s psychoaktívnym účinkom, ktoré sú mimoriadne škodlivé na zdravie. Polícia eviduje viac prípadov nevoľností, pri ktorých museli zasahovať záchranári na rôznych miestach Maďarska.
     

Polícia oznámila, že podniká opatrenia na elimináciu ich šírenia a v tejto súvislosti vyzvala občanov, aby nepožívali žiadne drogy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona