Päťgólové predstavenie posunulo FC Barcelona do pohárového semifinále

NETKY.SK • 27 Január 2017, 11:37 • 2 min
Päťgólové predstavenie posunulo FC Barcelona do pohárového semifinále

BARCELONA - Futbalisti FC Barcelona postúpili do semifinále španielskeho Kráľovského pohára, pred domácim publikom zdolali v ofenzívnej prestrelke Real Sociedad San Sebastian 5:2.

slovakia

left justify in out

Ústrednou postavou štvrtkového odvetného duelu štvrťfinále bol Denis Suarez, ktorý dokonale nahradil v strede poľa zraneného Andresa Iniestu. V druhom zápase za sebou skóroval, proti Sociedadu dal dokonca dva zásahy. "Myslím si, že som s Messim špeciálne spojený. Ak hrám v zálohe napravo, tak si rozumieme. Ak si nájdete priestor, tak vás nájde. Zlepšujem sa, nie je ľahké byť v najlepšom tíme na svete, ale verím, že budem napredovať," povedal stredopoliar Barcelony.

 

S jeho výkonom bol spokojný aj tréner Luis Enrique, ktorý však nechcel porovnávať jeho kvality s Iniestovými: "Iniesta je ako Harry Potter. Dokáže kúzliť a je veľmi náročné nájsť jemu podobného hráča. Denis je však na správnej ceste, aby ho nahradil v zostave."

 

Prvý polčas priniesol len jeden zásah, po prestávke však videli diváci v priebehu 27 minút až šesť gólov. Postupne sa presadili Messi, Luis Suarez, Turan, a tiež Denis Suarez. Za hostí skórovali iba Juanmi a William Jose. "Najdôležitejšie pre nás je, že sme zvíťazili a na konci sezóny tak budeme mať možnosť vyhrať všetko," vyjadril sa pre oficiálnu klubovú stránku Jordi Alba.

 

"Blaugranas" postúpili medzi najlepšiu štvorku Copa del Rey siedmy rok po sebe, spolu s nimi pokračujú v súťaži aj Atletico Madrid, Celta Vigo a CD Alaves. Pred semifinále nepodceňuje kormidelník katalánskeho tímu žiadneho zo zostávajúcich súperov: "Na papieri sú veľké mužstvá Barcelona a Atletico Madrid. Netreba však zabúdať na Celtu Vigo ani Alaves, ktorý je príjemné prekvapenie bez ohľadu na postup až do semifinále," uviedol Enrique.

Žreb semifinále je na programe v piatok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies