Patentový úrad USA pre údajný rasizmus zrušil ochranné známky Redskins

NETKY.SK • 19 Jún 2014, 13:21 • 2 min
Patentový úrad USA pre údajný rasizmus zrušil ochranné známky Redskins

WASHINGTON - Sága okolo mena klubu amerického futbalu Washington Redskins nabrala nový rozmer. Patentový úrad USA totiž začiatkom týždňa zrušil šesť ochranných známok registrovaných na názov tímu.

slovakia

left justify in out

Ten má podľa úradu rasistický podtext, čím uráža a poškodzuje pôvodných obyvateľov Ameriky, čo je v rozpore s federálnymi zákonmi.

 

Kontroverzné rozhodnutie znamená víťazstvo pre skupinu piatich Indiánov, ktorí viedli proti klubu súdny spor. Za zrušenie názvu "červenokožci" a jeho zmenu sa vyslovil už aj americký prezident Barack Obama. Proti však je dlhoročný majiteľ tímu z hlavného mesta USA Daniel Snyder. Ten pre denník Washington Post uviedol, že ani rozhodnutie patentového úradu jeho názor nezmení. "Klub sa tak volá odjakživa, nikto s tým predtým nikdy nemal problém. Až teraz," nechal sa počuť Snyder.

 

K zmene mena ho však môže donútiť vedenie Národnej ligy amerického futbalu (NFL). Zrušenie ochrannej známky totiž podľa viacerých odborníkov negatívne ovplyvní príjmy klubu a celej NFL z propagácie a predaja suvenírov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies