Patentový spor spoločností Samsung a Apple pokračuje

NETKY.SK • 31 Január 2014, 09:48 • 2 min
Patentový spor spoločností Samsung a Apple pokračuje

NEW YORK - Spoločnosť Samsung nesúhlasí s návrhom spoločnosti Apple na trvalý zákaz predaja niektorých modelov jej smartfónov. Zástupcovia spoločnosti vo štvrtok na súde uviedli, že Apple sa snaží nahnať telekomunikačným operátorom a predajcom produktov Samsung strach. neuviedla, kedy rozhodne.

slovakia

left justify in out

Zástupkyňa spoločnosti Samsung Kathleen Sullivanová povedala sudkyni Lucy Kohovej, že zákaz predaja produktov Samsung by pripravil spoločnosti Apple pôdu na to, aby v krátkom čase prišla opäť na súd a domáhala sa zákazu predaja aj novších produktov Samsung. "Zákaz by podnietil strach a neistotu sprostredkovateľov a predajcov, s ktorými má Samsung veľmi dôležité zákaznícke vzťahy," povedala Sullivanová. 

Podľa zástupcu firmy Apple Williama Leeho porota objavila približne dva tucty modelov, ktoré porušujú patentové práva tejto americkej spoločnosti. "Prirodzeným a neúprosným výsledkom je súdny zákaz,“ povedal Lee. 

Sudkyňa Kohová už v minulosti takýto zákaz predaja zamietla. Americký odvolací súd jej však v novembri nariadil, aby sa celou vecou znova zaoberala Sudkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies