Päť ukrajinských strán podpísalo dohodu o vytvorení koalície v parlamente

NETKY.SK • 21 November 2014, 08:06 • 2 min
Päť ukrajinských strán podpísalo dohodu o vytvorení koalície v parlamente

KYJEV - Predstavitelia piatich ukrajinských politických strán podpísali dohodu o vytvorení koalície v parlamente, informovala dnes agentúra TASS.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Dohodu podpísali Blok Petra Porošenka, Ľudový front premiéra Arsenija Jaceňuka, proeurópska strana Svojpomoc, populistická Radikálna strana a Vlasť expremiérky Julije Tymošenkovej. V konečnom návrhu dokumentu sa strany zaviazali zrušiť poslaneckú imunitu a vyšetriť zabíjanie demonštrantov na kyjevskom Majdane, ku ktorému došlo vo februári tohto roka.
      

Na zozname úloh je aj "ochrana právnych záujmov krymských Tatárov, všetkých Ukrajincov žijúcich na dočasne okupovaných územiach Krymu a Sevastopola, v častiach Luhanskej a Doneckej oblasti a oslobodenie týchto území". Dokument taktiež uvádza, že realizácia asociačnej dohody medzi Ukrajinou a Európskou úniou bude tvoriť základ pre reformy v krajine.
      

Predčasné parlamentné voľby sa konali na Ukrajine 26. októbra. Okrem spomínaných strán sa do parlamentu dostal aj proruský Opozičný blok. Po voľbách začali Porošenko a Jaceňuk viesť rokovania o vytvorení "silnej demokratickej koalície" proeurópskych strán v parlamente, čo Západ privítal, uviedla agentúra RIA Novosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona