Päť tureckých vojakov zahynulo na severe Sýrie počas bojov s Islamským štátom

NETKY.SK • 20 Január 2017, 18:16 • 2 min
Päť tureckých vojakov zahynulo na severe Sýrie počas bojov s Islamským štátom

ISTANBUL - Päť tureckých vojakov prišlo o život a ďalších deväť utrpelo zranenia na severe Sýrie počas bojov s militantmi z organizácie Islamský štát (IS). Informovala o tom dnes turecká televízna stanica NTV.

slovakia

left justify in out

Vojaci zahynuli v okolí Islamským štátom ovládaného mesta al-Báb v provincii Aleppo, odkiaľ sa extrémistov snažia už týždne spoločne vytlačiť turecké sily a s nimi spriaznení sýrski povstalci.

 

Boje prebiehajú v rámci operácie s názvom Štít Eufratu, ktorú Ankara spustila vlani v auguste s cieľom vytlačiť IS a tiež kurdské Oddiely ľudovej sebaobrany (YPG) z pohraničnej oblasti. Zahynulo pri nej už vyše 40 tureckých vojakov.

 

Práve vojaci z YPG sú pritom hlavnými spojencami USA v boji proti tzv. Islamskému štátu (IS) v Sýrii. Ankara ich však napriek tomu považuje za hrozbu pre ich údajné prepojenie s kurdskými povstalcami v Turecku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies