Päť tuniských migrantov zahynulo pri stroskotaní člna

NETKY.SK • 23 Máj 2015, 15:10 • 2 min
Päť tuniských migrantov zahynulo pri stroskotaní člna

TUNIS - Najmenej päť tuniských migrantov dnes zahynulo, keď sa ich čln smerujúci do Talianska prevrátil pri pobreží Tuniska. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na predstaviteľov.

slovakia

left justify in out

"Čln s migrantmi vezúci desiatky ľudí sa dnes prevrátil pri pobreží mesta Monastir... Námorné sily zachránili 49 tuniských migrantov a našli päť tiel tuniských migrantov," uviedol pre Reuters predstaviteľ námorných síl.

 

Pašeráci ľudí využívajú blízkosť Tuniska k talianskemu ostrovu Lampedusa, na ktorý člnmi prevážajú utečencov. Tuniské úrady v posledných niekoľkých týždňoch zachránili už desiatky takýchto ľudí, plaviacich sa v nebezpečných člnoch.

 

Väčšina pašerákov radšej prepravuje migrantov z pobrežia Líbye a využíva tak bezpečnostné vákuum v tejto krajine, ktorou zmieta mocenský boj medzi dvoma súperiacimi vládami.

 

Mesiac po tom, ako sa v Stredozemnom mori utopilo naraz takmer 900 utečencov, sa zrýchlil prúd ľudí túžiacich dostať sa do Európy. Pašeráci totiž využívajú pokojnejšie more.

 

Európska únia sa minulý týždeň dohodla na námornej misii, ktorá sa bude zameriavať proti gangom prevádzajúcim ľudí z Líbye.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona