Päť športovcov apelovalo na Putina aby pomohol v situácii s ich vyradením z medzinárodných súťaží

NETKY.SK • 30 November 2017, 20:39 • 2 min
Päť športovcov apelovalo na Putina aby pomohol v situácii s ich vyradením z medzinárodných súťaží

MOSKVA - Pod otvoreným listom prezidentovi Ruska sú podpísaní bobisti: Alexander Kasyanov, Alexsej Pushkarev, Ilvir Khuzin a tiež skeletonisti Alexsander Tretyakov a Elena Nikitina, ktorí boli vyradení medzinárodnou federáciou bobistov a skeletonistov (IBSF) zo súťaže, za porušenie antidopingových pravidiel. Informuje agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Športovci poprosili prezidenta Vladimira Putina o pomoc vyriešiť tuto situáciu. IBSF (International Bobsleigh & Skeleton Federation) v stredu odstránila ruských bobistov zo súťaže, za porušenie antidopingových pravidiel na Olympijských hrách v roku 2014 v Soči. Predtým, týchto športovcov doživotne odstránil medzinárodný olympijský výbor od Olympijských hier.

 

Ruským skeletonistom odobrali medaily zo ZOH 2014 v Soči! Dostali doživotný zákaz štartovať na olympiáde

 

"My, športovci ruského národného tímu, bránime česť našej vlasti už veľa rokov na všetkých medzinárodných súťažiach a Olympijských hrách. Boli sme vždy šťastní a pyšní, keď znela hymna Ruska a zdvíhala sa hore naša vlajka. Teraz nás nespravodlivo zbavili všetkého. Prosíme vás o pomoc - o prešetrenie nášho odstránenia zo všetkých medzinárodných súťaži. So všetkou úctou, Vaši športovci," píše sa v správe pre Putina.

 

Momentálne už 22 ruských športovcov doživotne odstránili z Olympijských hier, na základe rozhodnutí komisie Oswalda. V júli roku 2016 medzinárodný olympijský výbor vytvoril dve komisie - prvá sa zaoberá opätovným kontrolovaním dopingových testov účastníkov hier z roku 2014, vedie ju Oswald, druhá - pod vedením Samuela Schmida, vyšetruje účasť zamestnancov ministerstva športu Ruska k možnému utajeniu dopingových porušení ruskými športovcami.

 

Prezident WADA: v otázke obvinenia RUSADA v právach je lopta na strane Ruska

 

Na základe vyšetrení, výkonný výbor 5. decembra vydá rozhodnutie o účasti ruského tímu na Olympijských hrách 2018 v juhokórejskom Pchjongjang. Zo svojej strany Kremeľ informoval, že urobí všetko možné na ochranu záujmov ruských športovcov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies