Päť Slovákov obvinili z obchodovania s ľuďmi

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 12:55 • 2 min
Päť Slovákov obvinili z obchodovania s ľuďmi

BRATISLAVA – Päť mužov z Košíc a Rimavskej Soboty obvinili z obchodovania s ľuďmi. V prvom prípade dvaja Košičania (43, 56) vylákali do Belgicka 28-ročnú ženu.

slovakia

left justify in out

Sľúbili jej výnosné zamestnanie, namiesto toho ju zatvorili v byte a pod rôznymi vyhrážkami ju prinútili, aby sa v Dánsku vydala za Inda. Za to zinkasovali minimálne 5 000 eur. Ako upozornila hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, cudzinci sobášom získavajú trvalý pobyt, čo im zároveň umožňuje aj neobmedzený vstup do celého schengenského priestoru. Je to len jeden z mnohých prípadov, ktoré polícia odhalila a okrem trestnoprávnych následkov je ďalším krokom zrušenie trvalého pobytu aj voľného pohybu v schengenskom priestore. Obvineným Košičanom hrozí trest od sedem do 12 rokov.

 

V druhom prípade zase traja Rimavskosoboťania (39, 52, 56) prinútili žobrať iba 19-ročnú bezdomovkyňu. Odvliekli ju do Nemecka a všetko, čo vyžobrala, im musela odovzdávať. Za tri mesiace sa táto suma vyšplhala minimálne na 3 000 eur. Trojici hrozí trest na štyri až desať rokov. Mladej žene polícia poskytla pomoc na bezpečný návrat domov a v súčasnosti je zaradená do programu podpory a ochrany obetí obchodovania s ľuďmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies