Päť ruských chodcov pre doping suspendovali na 4 roky

NETKY.SK • 13 Október 2016, 17:46 • 2 min
Päť ruských chodcov pre doping suspendovali na 4 roky

LAUSANNE - Päť ruských chodcov pozitívne testovaných na EPO už pozná ortieľ - stop na štyri roky. Sankciu potvrdil Športový arbitrážny súd v Lausanne.

slovakia

left justify in out

Päticu pozitívne testovali v júni 2015 v Národnom tréningovom centre v Saransku, mimo súťažného diania budú do roku 2020. Okrem vicemajstra sveta na 50 km z Moskvy 2013 Michaila Ryžova sú ďalšími potrestanými Ivan Noskov, Denis Strelkov, Elmira Alembekovová a Vera Sokolovová.


Alembekovová je majsterka Európy v chôdzi na 20 km z Zürichu 2014. Noskov a Strelkov sú bronzoví medailisti z rovnakého šampionátu na 50, resp. 20 km. Medaily z týchto majstrovstiev im neodoberú. Športovému centru v Saransku šéfoval kontroverzný tréner Viktor Čegin, ktorého už v marci potrestali doživotným zákazom činnosti. Jeho meno sa spája s 25 dopingovými hriešnikmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies