Päť rokov za marihuanu, hašiš a ópium

NETKY.SK • 4 Február 2015, 15:47 • 2 min
Päť rokov za marihuanu, hašiš a ópium

BANSKÁ BYSTRICA - Trest päť rokov odňatia slobody nepodmienečne za výrobu a prechovávanie marihuany, hašiša a ópia potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 30-ročného Miroslava Sojaka z Nemeckej v okrese Brezno.

slovakia

left justify in out

Policajti zistili, že od presne nezisteného času do júna minulého roka Sojak v rodinnom dome a v prístavbe pestoval rastliny rodu konope a následne ich sušil. Policajti zaistili aj sadenice a živicu tejto rastliny, z ktorej sa dá vyrobiť droga marihuana a hašiš. Navyše pri domovej prehliadke sa u Sojaka našlo aj ópium. Sojak tým spáchal obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok vo väčšom rozsahu. 


Prvostupňový Okresný súd v Brezne mu za to uložil nepodmienečný trest päť rokov a ochranné protitoxikomanické liečenie ambulantnou formou. Voči rozsudku sa odvolal prokurátor i Sojak. Žalobca žiadal prísnejší trest, Sojakovi naopak sa zdal trest neprimerane prísny. Odvolací senát nevyhovel prokurátorovi ani Sojakovi a prvostupňový verdikt potvrdil. Predseda zároveň nariadil výkon trestu, ktorý si Sojak odpyká v ústave s minimálnym stupňom stráženia. 
Rozhodnutie odvolacieho súdu je právoplatné. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies