Päť osvedčených pravidiel randenia, ktoré nikdy nevyjdú z módy

NETKY.SK • 10 Máj 2019, 23:01 • 2 min
Päť osvedčených pravidiel randenia, ktoré nikdy nevyjdú z módy

Randenie je v súčasnej dobe náročnejšie ako inokedy. Hoci existuje nespočetné množstvo zoznamovacích aplikácií, knižiek aj webov o randení, dlhodobých vzťahov stále ubúda a málokedy končia šťastne.

slovakia

left justify in out

Na vine môže byť zrýchlená doba, ale aj moderné technológie, ktoré pomaly utláčajú prirodzenú ľudskú komunikáciu tvárou v tvár. Ako sa z tohto modelu vymaniť? Spomaľte a spomeňte si na pravidlá randenia, ktoré zachovávali aj vaši prarodičia.

 

1. Buďte galantný

 

V dnešnej dobe nájsť gentlemana, to je ako hľadať ihlu v kope sena. Muži zabúdajú otvárať dámam dvere, prisunúť stoličku alebo ich obliekať do kabátov. To je ale škoda, pretože v čase, keď existujú zoznamky či Tinder a iné zoznamovacie aplikácie vás práve tieto vlastnosti dokážu odlíšiť od más.

 

Obe pohlavia by sa potom mali zaviazať k tomu, že zavolajú, keď to sľúbia, nebudú hovoriť celú schôdzku len o sebe a uistia sa, že obaja dorazili dobre domov.

 

"Nešetrite na rytierskom správani. Vďaka nemu urobíte dojem, a navyše si vďaka vám bude niekto druhý pripadať výnimočný," hovorí expertka na randenie Samantha Burnsová pre Huffington Post.

 

img

 

2. Nechajte si záležať na oblečení

 

Zabudnite na randenie v športovom alebo ušmudlanom oblečení. Namiesto toho si dajte zakaždým záležať. Nikdy neviete, či práve budúce rande nebude to pravé, a predsa nechcete prvý dojem pokaziť nevhodným outfitom.

 

"Vždy sa obliekajte tak, ako to najlepšie viete. Dáte tým najavo, že vám na ňom záleží. Zároveň však buďte sami sebou,“ hovorí trénerka Kimberly Seltzerová.

 

3. Svojim priateľom predstavte len vážnu známosť

 

Nenúťte svojich priateľov, aby museli vydržať ďalšie trápne stretnutie s osobou, ktorú najskôr už nikdy neuvidia. Predstavte im až človeka, s ktorým viete, že to myslíte vážne, a chcete, aby bol súčasťou aj vašej partie.

 

"Priatelia majú navyše tú moc, že ​​dokážu spoznať, či sa k vám dotyčný či dotyčná hodí. Dokážu vám oznámiť varovné signály v momentoch, kedy ste zaslepení láskou a nevidíte veci jasne," hovorí Burnsová.

 

img

 

4. Nechajte sa dobývať

 

Iste, nie je nič zlé na tom, nechať využiť erotického napätia na prvej schôdzke a premeniť ho v divokú noc. Zamyslite sa ale, či je to naozaj to, čo chcete. Ak sa totiž necháte dlhšie dobývať, dáte tým najavo, že nie ste ľahko dostupní, a navyše tým predĺžite spomínané sexuálne napätie.

 

"Niekedy máme tendenciu skočiť priamo do postele, a pritom sa tak ochudobňujeme o romantickú predohru, ktorá tvorí dôležitú zložku celého vzťahu," hovorí zakladateľka zoznamky Fay Goldmanová.

 

img

 

5. Namiesto správ si volajte

 

Je úplne pochopiteľné, prečo si ľudia radšej posielajú sms správy, ako volajú. Je to časovo menej náročné, môžete si rozmyslieť, čo chcete napísať, prípadne sa poradiť s kamarátmi a emócie môžete vystihnúť pomocou anonymných smajlíkov.

 

Pokiaľ ale vystúpite zo svojej komfortnej zóny a namiesto písania správ stavíte na hlasové hovory, uvidíte, že to váš vzťah prehĺbi a bude viac intímny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona