Päť kamiónov potravín darovali Slováci tento rok ľuďom v núdzi

NETKY.SK • 17 December 2016, 17:15 • 2 min
Päť kamiónov potravín darovali Slováci tento rok ľuďom v núdzi

BRATISLAVA - Päť kamiónov potravín darovali Slováci tento rok ľuďom v núdzi počas štvrtej Potravinovej zbierky. Vyzbierali vyše 88 ton potravín a drogérie, čo je o jedenásť ton viac ako vlani. Hodnotu vyzbieraného tovaru 123 400 eur spoločnosť Tesco ešte zvýši o 20 percent (24 680 eur), ktoré pôjdu na fungovanie spolupracujúcich charitatívnych organizácií.

slovakia

left justify in out

Ľudia darovali najmä trvanlivé potraviny, ako je múka, olej, cukor, soľ, ryža, strukoviny, konzervy a tiež drogériový tovar, napríklad šampóny, sprchové gély a toaletný papier. Najviac ton darovali ľudia v Dubnici nad Váhom, Žiline a v Dunajskej Strede. „Potravinová zbierka každoročne vytvára výbornú príležitosť, ako podať pomocnú ruku ľuďom v núdzi. Som veľmi rád, že Slovenská katolícka charita (SKCH) patrí medzi jej tradičných partnerov,“ uviedol generálny sekretár SKCH Radovan Gumulák.


Spoločnosť Tesco Potravinovú zbierku organizuje už štvrtý rok spoločne s charitatívnymi partnermi – Slovenskou katolíckou charitou (SKCH), Potravinovou bankou Slovenska, Depaul Slovensko, Evanjelickou diakoniou a združením Vagus. „Tisícky ľudí v sociálnej núdzi budú mať aj vďaka rastúcemu záujmu Slovákov o Potravinovú zbierku túto zimu k dispozícii viac kvalitnejšieho jedla. Z rekordného množstva darovaných 88 ton potravín môžu naši charitatívni partneri pripraviť až 210-tisíc porcií jedla pre ľudí v ťažkých životných situáciách,“ povedala Zuzana Lošáková z Tesca.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona