Pät hluchonemých dievčat sa stalo terčom sexuálneho násilia!

NETKY.SK • 18 Máj 2013, 17:13 • 2 min
Pät hluchonemých dievčat sa stalo terčom sexuálneho násilia!

NAÍ DILLÍ - Najmenej päť telesne postihnutých dievčat sa stalo terčom útoku a znásilnenia v indickom meste Džajpur v štáte Radžastan na západe krajiny. Za incidentom, ktorý sa odohral v školskom internáte prevádzkovanom mimovládnou organizáciou, stoja údajne dvaja zamestnanci inštitúcie.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informovala agentúra Sinchua, polícia už zatkla obe podozrivé osoby a dvoch ďalších ľudí, vrátane riaditeľa nadácie, ktorá školu prevádzkuje. Stalo sa tak po tom, ako v piatok v noci vzniesli žalobu na páchateľov.

"Hluchonemé dievčatá vo veku 15-18 rokov boli z núdzového centra a do internátu, ktorý prevádzkuje nadácia Awaaz, ich poslali na kurz. Tam ich však dvaja tamojší zamestnanci určitý čas sexuálne zneužívali," uviedol pre médiá zástupca polície v Džajpure.

"Chovankyne boli bité a znásilňované, ich sťažnosti na vedení inštitúcie však ignorovali. Udalosť vyplávala na povrch po tom, ako sa dievčatá po ukončení kurzu vrátili do svojho centra, ktoré prevádzkuje štát," dodal muž zákona.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies