Päť afrických štátov vytvorí spoločnú jednotku G5 na boj s terorizmom v Saheli

NETKY.SK • 7 Február 2017, 17:52 • 2 min
Päť afrických štátov vytvorí spoločnú jednotku G5 na boj s terorizmom v Saheli

BAMAKO - Päť štátov západnej Afriky sa v pondelok večer dohodlo na vytvorení protiteroristickej jednotky, ktorej cieľom je spoločný boj proti džihádistickým militantom v africkej oblasti Sahel na južnom okraji Sahary.

slovakia

left justify in out

"Spoločná jednotka G5 Sahel bude zasahovať hlavne na severe Mali a v oblasti Sahelu, bude nemilosrdne zasahovať proti rôznym teroristickým skupinám operujúcim v oblasti Sahelu." V štátnom rozhlase to dnes oznámil prezident Mali Ibarahim Boubacar Keita, ktorý bol zároveň poverený velením jednotky G5 Sahel.

 

 

 

Zhodu na vytvorení protiteroristickej jednotky G5 Sahel dosiahli v pondelok večer na summite v Bamaku zástupcovia Burkiny Faso, Čadu, Mali, Mauretánie a Nigeru.

 

Lídri štátov zúčastnených v G5 Sahel požiadajú Bezpečnostnú radu OSN o "okamžitú" aktiváciu tejto spoločnej jednotky. Jej zámerom je tiež úzka spolupráca s misiou OSN operujúcou v Mali (MINUSMA).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies