Päť aerolínií malo zdvihnúť ceny, aby ťažilo z vlakového nešťastia

NETKY.SK • 25 Júl 2015, 16:24 • 2 min
Päť aerolínií malo zdvihnúť ceny, aby ťažilo z vlakového nešťastia

WASHINGTON - Americký minister spravodlivosti Anthony Foxx v piatok (24.7.) oznámil, že vláda otvorila vyšetrovanie voči piatim leteckým spoločnostiam.

slovakia

left justify in out

Tie údajne zdvihli ceny na severovýchode USA, keď májová nehoda vlaku vo Filadelfii ochromila vlakovú dopravu. Informovala o tom agentúra AP.

 

Ministerstvo dopravy poslalo listy spoločnostiam Delta Airlines, American Airlines, United Airlines, Southwest Airlines a JetBlue, v ktorom žiada príslušné informácie. "Predstava, že ľubovoľná firma sa snaží zarobiť na uviaznutých cestujúcich v dôsledku takejto tragickej udalosti, je neprijateľná," povedal Foxx. Jeho ministerstvo preveruje, či zvýšenie cien porušilo federálne zákony, ktoré zakazujú aerolíniám nečestné praktiky.

 

Počas májovej nehody vlaku vo Filadelfii prišlo o život osem ľudí a zhruba 200 utrpelo zranenia. Zo zatiaľ neznámych príčin vlak zrýchlil na 170 km/h len minútu predtým, ako vošiel do zákruty, kde platilo obmedzenie rýchlosti na 80 km/h. V posledných niekoľkých sekundách sa síce brzdy zopli na maximum, avšak vlak pri rýchlosti 160 km/h vyletel z koľajníc.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies