Pastrňák opäť čaroval, Vancouver vyvesil dresy Sedinovcov

NETKY.SK • 13 Február 2020, 09:02 • 2 min
Pastrňák opäť čaroval, Vancouver vyvesil dresy Sedinovcov

USA/KANADA - Jeden z nočných zápasov NHL bol pre slovenského a českého diváka veľmi atraktívny. Stretli sa v ňom totiž na domácom ľade Boston Bruins a Montreal Canadiens. V minisúboji slovenských hokejistov Chára vs. Tatar sa tešil prvý menovaný.

slovakia

left justify in out

"Pasta" na čele strelcov

Veľký podiel na triumfe Bruins 4:1 mal český útočník David Pastrňák, ktorý dosiahol štvrtý hetrik v tejto sezóne a deviaty v kariére. Rodák z Havířova dosiahol 39., 40. a 41. gól v sezóne a prestrieľal sa na čelo poradia strelcov NHL pred dvojicu 40-gólových útočníkov Washingtonu, resp. Toronta Alexandra Ovečkina a Austona Matthewsa. Stále iba 23-ročný český útočník sa 40-gólového zápisu dočkal v šiestej sezóne v NHL po prvý raz. 

 

img


Počínanie Slovákov
Zdeno Chára odohral 1541. zápas v kariére v základnej časti NHL a v historickom poradí v odohraných minútach na ľade sa dostal na 16. miesto pred Shana Doana a Johnnyho Bucyka. Počas takmer 20 minút na ľade si Chára pripísal jeden bodyček, tri zablokované strely, dve trestné minúty a na konci aj jeden plusový bod.

 

img

 

Slovenský obor na korčuliach má v tejto sezóne na konte už 20 plusových bodov a v tejto štatistike mu patrí delená 14. priečka v celej NHL. Útočník Montrealu Tatar odohral 15:23 min s bilanciou 2 strely na bránku, 2 "hity", 2 mínusové body.

 

 

Bez gólu so 49 strelami
Takýto počin sa "podaril" Chicagu proti Vancouveru. Všetky pokusy hosťujúcich hráčov pochytal Švéd Jacob Markström a pripísal si druhý shutout v sezóne. Domáci zvíťazili 3:0, stačilo im iba 20 pokusov na bránku.

 

 

Dvojičky Sedinovci

Zápasu predchádzala slávnosť, ktorou si vedenie Vancouveru uctilo dlhoročné služby bratov Daniela a Henrika Sedinovcov. Čísla produktívnych švédskych dvojičiek 22 a 33 slávnostne vytiahli pod strechu Rogers Areny, čo znamená, že v budúcnosti budú v tíme Canucks nedotknuteľné. Zaradili sa tak ku klubovým legendám Trevorovi Lindenovi, Markusovi Näslundovi, Stanovi Smylovi či Pavlovi Buremu. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Vancouver #Canucks (@canucks),

 

Prvý víťazný zápas
Hráči Los Angeles prerušili sériu piatich prehier, doma zdolali hokejistov Calgary 5:3. Brankár LA Calvin Petersen si pripísal 35 zákrokov a dosiahol prvé víťazstvo v tejto sezóne. Petersena povolali z tímu Ontaria v AHL po tom, čo Kings predali Jacka Campbella do Toronta 5. februára.

 

 

Nočné zápasy NHL:

Boston - Montreal 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Zdeno Chára (Boston) odohral 19:45 min, 1 "hit", 3 zablokované strely,2 trestné minúty, 1 plusový bod - Tomáš Tatar (Montreal) odohral 15:23 min, 2 strely na bránku, 2 "hity", 2 mínusové body

Vancouver - Chicago 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Los Angeles - Calgary 5:3 (0:0, 2:1, 3:2)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies