Pastoor končí, Slavia hľadá nového trénera

NETKY.SK • 19 Máj 2014, 15:50 • 2 min
Pastoor končí, Slavia hľadá nového trénera

PRAHA - Český futbalový klub Slavia Praha bude hľadať nového trénera. Holandský kouč Alex Pastoor sa rozhodol, že prijme ponuku z Alkmaaru, kde bude robiť asistenta Markovi van Bastenovi. V Edene teda vydržal len štvrť roka. Zošívaní dve kolá pred koncom bojujú o zotrvanie v najvyššej českej súťaži.

slovakia

left justify in out

"Moje rozhodnutie absolútne nesúvisí so situáciou v Slavii. Alkmaar mi dal skvelú ponuku. Klub navyše sídli 15 km od môjho domu v Holandsku. Pre mňa osobne ide o ideálnu kombináciu pracovnej pozície a osobnej situácie," cituje spravodajský server iDnes.cz slová Pastoora pre klubový web Slavie. 

 

Štyridsaťsedemročný kormidelník prišiel do pražského klubu začiatkom marca, keď prekvapujúco nahradil Miroslava Koubeka. Ten pritom krátko predtým ukončil spoluprácu s českou reprezentáciou do 19 rokov, aby sa mohol naplno venovať klubovým povinnostiam. 

 

Pastoor viedol Slaviu v desiatich ligových zápasoch, trikrát vyhral, raz remizoval a šesťkrát prehral. "Moja koncentrácia a motivácia sa ešte zvyšuje. Máme pred sebou jasnú úlohu a chceme ju zvládnuť. Ja som profesionál a urobím pre to maximum," pokračoval ešte stále tréner Slavie, ktorého v závere Gambrinus ligy čakajú stretnutia proti Slovácku a Ostrave. 

 

Slavia zatiaľ nezverejnila, kto nahradí Pastoora. V zákulisí sa však už nejakú dobu špekuluje o Miroslavovi Beránkovi, ktorý je v súčasnosti bez angažmánu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies