Pastiera Hrušku odsúdili za krádež bicyklov

NETKY.SK • 19 December 2014, 15:10 • 2 min
Pastiera Hrušku odsúdili za krádež bicyklov

BANSKÁ BYSTRICA - Sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici dnes schválil dohodu o vine a treste a vyhlásil rozsudok, podľa ktorého sa 29-ročný pastier oviec Tibor Hruška z Banskej Bystrice priznal, že ukradol dva bicykle.

slovakia

left justify in out

Na základe dohody s prokurátorom Hruška prijal nedpodmienečný trest šesť mesiacov odňatia slobody a povinnosť nahradiť škodu 30 eur. Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá.


Zaujímavosťou prípadu je, že Hrušku odsúdili na dva roky nepodmienečne za sexuálne zneužitie maloletej netere. Prv, ako v júli nastúpil do výkonu trestu, mesiac predtým opitý vnikol do dvora suseda v Slovenskej Ľupči a ukradol dva bicykle. Nestihol však s nimi odísť, keď ho policajti chytili. Bol taký opitý, že ani nevedel povedať, načo mu bicykle budú. 


V súčasnosti si Hruška odpykáva trest za sexuálne zneužívanie a k tomu mu pribudol trest šesť mesiacov za krádež a porušovanie domovej slobody. Vo väzení tak môže byť až do januára 2016. Zároveň má povinnosť absolvovať protialkoholické liečenie ambulantnou formou. 


Sexuálne zneužitie spáchal Hruška voči 11-ročnej dcére svojej sestry pod vplyvom alkoholu v septembri 2012. Udalosť sa stala v Slovenskej Ľupči, kam dievča chodilo do školy. Do obce dochádzalo z Podkoníc, kde bývalo s matkou a jej druhom. Na autobusovej zastávke sa stretlo so strýkom Tiborom, vracajúcim sa zo salaša v Šálkovej, kde pracoval. Dievča, ktorému matka zakázala k strýkovi chodiť, k nemu šlo, lebo mu sľúbil žinčicu a zaváraniny. V dome posilnený alkoholom so školáčkou chcel podľa jej verzie robiť „dospelácke veci“ a chytal ju za pohlavie. Stiahol z nej tepláky i s nohavičkami a položil ju na posteľ. Aj sám si vyzliekol nohavice, zapchával jej pritom ústa a bozkával ju po celom tele. Prestal až po tom, ako neteri zazvonil mobil. Strýko potom dievčaťu pohrozil, že to nesmie povedať matke. Priznal sa iba po zadržaní políciou, neskôr na súde všetko poprel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona