Passenger vydá v septembri už ôsmy album

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 15:47 • 2 min
Passenger vydá v septembri už ôsmy album

LONDÝN - Anglický pesničkár Passenger uvedie 23. septembra na trh svoju ôsmu štúdiovku s názvom Young As The Morning Old As The Sea.

slovakia

left justify in out

Novinka bude v základnej verzii obsahovať desať skladieb, pričom na deluxe edícii sa budú nachádzať akustické verzie šiestich piesní.


Tridsaťdvaročný interpret z novinky zatiaľ predstavil singel Somebody's Love, ku ktorému nakrútil aj videoklip. Nový album nahrával v Aucklande na Novom Zélande a v austrálskom Sydney, pričom ho produkoval spoločne s Chrisom Vallejom. Na nahrávke sa podieľali tiež gitarista Ben Edgar, basgitarista Rob Clader, bubeník Peter Marin a klávesák Jon Solo.

 

Ako hostka sa v skladbe Beautiful Birds predstaví anglická speváčka Birdy. Passenger krátko po vydaní štúdiovky absolvuje európske turné, v rámci ktorého sa predstaví 29. septembra v budapeštianskom klube Akvárium a 1. októbra vo viedenskom Gasometri. V lete pritom zahrá aj na niekoľkých festivaloch vrátane českého Colours of Ostrava, ktorý sa uskutoční od 14. do 17. júla v areáli Dolních Vítkovic.


Passenger, vlastným menom Michael David Rosenberg, začínal v rovnomennej kapele, s ktorou vydal album Wicked Man's Rest (2007). Skupina sa následne rozpadla, no Rosenberg si ponechal jej názov a pokračoval v hudobnej kariére ako sólista. Následne vydal nahrávky Wide Eyes Blind Love (2009), Divers & Submarines (2010), Flight Of The Crow (2010), All The Little Lights (2012), Whispers (2014) a Whispers II (2015). Jeho najznámejšou skladbou je Let Her Go z albumu All The Little Lights, ktorá v britskom singlovom rebríčku obsadila druhú priečku.

 



Tracklist albumu Passenger - Young As The Morning Old As The Sea:
01 Everything
02 If You Go
03 When We Were Young
04 Anywhere
05 Somebody’s Love
06 Young As The Morning Old As The Sea
07 Beautiful Birds f. Birdy
08 The Long Road
09 Fool’s Gold
10 Home


bonusové skladby deluxe edície:
11 Young As The Morning Old As The Sea (Acoustic)
12 Fool’s Gold (Acoustic)
13 Beautiful Birds (Acoustic)
14 Everything (Acoustic)
15 The Long Road (Acoustic)
16 When We Were Young (Acoustic)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona