Pásové vozidlo pre zjazdovku v rakúskych Alpách omylom poslali do Nemecka

NETKY.SK • 25 November 2016, 17:00 • 2 min
Pásové vozidlo pre zjazdovku v rakúskych Alpách omylom poslali do Nemecka

VIEDEŇ - Lyžiarske stredisko Seefeld v rakúskej spolkovej krajine Tirolsko dnes dostalo nové pásové vozidlo na úpravu povrchu zjazdoviek.

slovakia

left justify in out

Jeho dodanie sa nečakane oneskorilo, keď ho jeden z miestnych prepravcov omylom priviezol do rovnomennej obce v rovinatom severnom Nemecku. O kurióznej "zachádzke" informovala rakúska verejnoprávna stanica ORF.

 

Dedina s úplným názvom Seefeld in Tirol a severonemecký Seefeld, ktorý je začlenený do mesta Bad Oldesloe, sú od seba vzdialené približne 1000 kilometrov. Vodič kamióna s novovyrobenou snehovou rolbou podľa ORF po príchode na nesprávne miesto určenia "prirodzene" nenašiel nikoho, kto by si náklad prevzal.

 

Prípadu zablúdenej zásielky venovali vo štvrtok priestor takmer všetky významné nemeckojazyčné médiá. Podľa vodiča, ktorý nakoniec priviezol rolbu do Tirolska, nezvyčajný náklad pútal pozornosť pri každej zastávke a ľudia sa s ním fotografovali.

 

Stroj objednaný z nemeckej spolkovej krajiny Bádensko-Württembersko sa dostal k používateľovi aj vďaka pomoci nemenovanej obyvateľky "nesprávneho" Seefeldu, ktorá upozornila vodiča kamióna na omyl a kontaktovala Turistický zväz v rovnomennom alpskom stredisku. Ako odmenu jej Tirolčania venovali dovolenku zdarma. Seefeldský Turistický zväz ako vlastník nového stroja navyše zvažuje, že ho na pomenuje Oldesloe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies