Pašovať tovar sa pokúšali aj počas veľkonočných sviatkov

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 14:13 • 2 min
Pašovať tovar sa pokúšali aj počas veľkonočných sviatkov

BRATISLAVA - Počas uplynulých štyroch dní v období veľkonočných sviatkov odhalili colníci na vonkajšej hranici 37 prípadov porušení predpisov.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová, v blokovom konaní boli uložené pokuty 367 eur. Finančný únik na cle a daniach predstavuje viac ako 5 839 eur. Pri odhaleniach pomohla colníkom najmä efektívna analýza rizík, služobné psy a skenovacie systémy. Colníci zistili tiež porušenia predpisov o elektronickej registračnej pokladnici v troch prípadoch, v ktorých uložili pokuty 300 eur.


Od 25. do 28. marca sa osoby vstupujúce na územie Slovenskej republiky a Európskej únie pokúsili nelegálne doviezť 35 760 kusov cigariet rôznych značiek bez označenia platnými kontrolnými známkami. V troch prípadoch išlo o trestný čin, keď občania Ukrajiny, ktorí vstupovali na Slovensko cez colný hraničný priechod Ubľa s vozidlami s českými evidenčnými číslami, sa pokúsili v nádrži vozidla prepašovať 27 420 kusov cigariet rôznych značiek označených ukrajinskými kontrolnými známkami. K colnému konaniu prihlásili každý po 40 kusov cigariet, ktoré mohli doviezť bez dovozných platieb v rámci limitu, ostatné cigarety boli zabalené a vnorené do funkčnej palivovej nádrže vozidla. Len v týchto prípadoch predstavuje finančný únik 3 727,41 eura. Prípady boli odovzdané príslušnému vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy. V prípade preukázania viny hrozí páchateľom trest odňatia slobody až na päť rokov, respektíve im hrozí vyhostenie z územia Slovenskej republiky.


Počas veľkonočných sviatkov colníci zaznamenali aj pokus nelegálne doviezť 382 litrov pohonných látok a 14,7 litra alkoholických nápojov. Cigarety a alkoholické nápoje colníci zaistili, tento tovar prepadá v prospech štátu a bude následne zlikvidovaný.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies