Paškove trestné oznámenie odovzdal prokurátor polícii

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 12:30 • 2 min
Paškove trestné oznámenie odovzdal prokurátor polícii

BRATISLAVA – Prokurátor Okresnej prokuratúry Bratislava I. odovzdal polícii trestné oznámenie exšéfa Národnej rady SR Pavla Pašku na trojicu lídrov opozičných strán spolu s pokynmi na jeho doplnenie.

slovakia

left justify in out

Potvrdil agentúre SITA hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Michal Šúrek. Ide o trestné oznámenie na europoslanca a predsedu strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richarda Sulíka, poslanca a predsedu Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO) Igora Matoviča a poslanca a predsedu hnutia NOVA Daniela Lipšica pre trestný čin ohovárania a krivého obvinenia, ktoré podal Paška v novembri minulého roka na generálnu prokuratúru. Lídrov opozičných strán žaluje pre ich výroky na jeho adresu v kauze nákupu CT prístroja piešťanskou nemocnicou.

 

Paška tvrdí, že za 13 rokov po jeho odchode z firmy Medical Group SK, ktorá tender na dodávku CT vyhrala, sa v tejto spoločnosti viackrát zmenili akcionári a na jej súčasnú činnosť nemá absolútne žiadny dosah. Šúrek dodal, že doposiaľ o trestnom oznámení nebolo rozhodnuté.

 

Pre kauzu nákupu CT rezignovali na svoje funkcie po výzve premiéra Roberta Fica ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská a podpredsedníčka parlamentu a predsedníčka dozornej rady piešťanskej nemocnice Renáta Zmajkovičová. Opozícia pre kauzu iniciovala mimoriadnu schôdzu parlamentu s cieľom odvolať premiéra Fica z funkcie, ktorá bola neúspešná. Mala v pláne odvolať aj Pašku z funkcie predsedu parlamentu. Táto schôdza sa ale nekonala, keďže ju vládny Smer-SD zablokoval. Paška nakoniec nečakane sám odstúpil z funkcie predsedu parlamentu a vzdal sa aj poslaneckého mandátu. Odôvodnil to tým, že útoky pre kauzu piešťanského CT na jeho osobu postihli aj jeho rodinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona