Paškov biznis s letenkami: Šebej musel letieť do New Yorku v biznis triede za takmer 3500 eur

NETKY.SK • 23 Január 2015, 10:28 • 2 min
Paškov biznis s letenkami: Šebej musel letieť do New Yorku v biznis triede za takmer 3500 eur

BRATISLAVA - Poslanec a predseda Zahraničného výboru Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) František Šebej (Most-Híd) bude v New Yorku od 25.-29. januára na rokovaniach v OSN. Spiatočnú letenku mu zabezpečoval parlament a zaplatil za ňu 3491 eur, píše denník Plus 1 deň.

slovakia

left justify in out

S cenou nebol stotožnený ani Šebej, podľa ktorého jej navýšenie spôsobil predpis v parlamente, objednať nad určitý počet kilometrov biznis triedu. "Ponúkal som, že pôjdem ekonomickou triedou..., ale predpis je predpis", uviedol Šebej.

 

Denník zisťoval, prečo parlament kupuje tak draho, keď biznis letenku je možné obstarať aj za 1700 eur. Kancelária uzatvorila zmluvu so spoločnosťou MILLENNIUM TRAVEL ešte za vedenia bývalého šéfa parlamentu.

 

"Proces verejného obstarávania bol realizovaný a ukončený v roku 2014 pod vedením pána predsedu Pavla Pašku," odpísali z parlamentu. Spoločnosť, v ktorej je spoločníkom Marián Haring, známy ako veľký fanúšik Mariky Gombitovej, na otázky, prečo sú letenky také predražené, neodpovedal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona