Paška zvolá schôdzu o odvolávaní Richtera do 30 dní

NETKY.SK • 15 Október 2014, 10:26 • 2 min
Paška zvolá schôdzu o odvolávaní Richtera do 30 dní

BRATISLAVA – Mimoriadna schôdza parlamentu, na ktorej opozícia chce odvolávať ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Jána Richtera, sa zrejme tento týždeň konať nebude.

slovakia

left justify in out

Opozícia podala návrh na zvolanie schôdze v piatok. Podľa predsedu NR SR Pavla Pašku návrh 36 opozičných poslancov neobsahuje náležitosti tak, aby musel túto schôdzu zvolať do siedmich dní. Upozornil, že poslanci požiadali o zvolanie schôdze podľa článku 88 Ústavy SR a preto má na zvolanie schôdze 30 dní od podania návrhu. „Je to, ako sa hovorí, chybička sa dostala, ale je to tak,“ povedal Paška pre televíziu TA3 s tým, že schôdzu zvolá tak, ako o to požiadali poslanci, teda do 30 dní.

 

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter bude čeliť odvolávaniu. Návrh na vyslovenie nedôvery Richterovi podal v piatok do parlamentu nezaradený poslanec Alojz Hlina. Podnet na odvolanie podpísalo 36 poslancov všetkých opozičných strán. Na zvolanie mimoriadnej schôdze stačí 30 poslaneckých podpisov. Opozícia chce Richtera zosadiť z funkcie pre kauzu prideľovania eurofondov spoločnosti Star EU. Predseda parlamentu Pavol Paška avizoval, že ak príde návrh na odvolanie člena vlády, zvolá ho na nočné hodiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona