Paška zmenil program schôdze NR, aby ústavné zmeny stihli ešte pred voľbami

NETKY.SK • 18 Marec 2014, 15:00 • 2 min
Paška zmenil program schôdze NR, aby ústavné zmeny stihli ešte pred voľbami

BRATISLAVA - Návrh očividne slúži ako podpora prezidentskej kampane Roberta Fica. Mám za to, aby sa Národná rada SR nezapájala do prezidentskej kampane Roberta Fica, vraví Pavol Frešo. Vládny Smer-SD zamietol, aby sa o zmene ústavy diskutovalo po prezidentských voľbách.

slovakia

left justify in out

Predseda parlamentu Pavol Paška zmenil program aktuálnej 33. schôdze Národnej rady SR, ktorá sa začala dnes popoludní tak, aby o novele ústavy o zmenách v justícii a ochrane manželstva diskutovali poslanci ešte pred druhým kolom prezidentských volieb. V prezidentských voľbách kandiduje aj Paškov stranícky šéf Robert Fico. V oficiálnej Paškovej pozvánke na parlamentnú schôdzu z 11. marca bol ústavný návrh ako 23. v poradí, čo by znamenalo, že poslanci by ho nemuseli stihnúť prerokovať pred 2. kolom volieb hlavy štátu. 

 

Dnes už na webovej stránke národnej rady je pod ústavnou novelou Smeru-SD a KDH napísané, že sa prerokuje v pevne stanovenom termíne, a to 20. marca o 9:00 spolu s opozičnou novelou o ochrane manželstva. Paška nevysvetlil, prečo o novele ústavy musí parlament rokovať práve 20. marca. Hoci zmien v justícii sa týka na 33. schôdzi šesť návrhov zákonov, ktoré nasledujú za sebou, pred prezidentskými voľbami, teda 20. marca, sa bude diskutovať iba o ústavnom návrhu Smeru-SD a KDH.

 

"Návrh očividne slúži ako podpora prezidentskej kampane Roberta Fica. Mám za to, aby sa Národná rada SR nezapájala do prezidentskej kampane Roberta Fica," konštatoval predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo. Pri schvaľovaní programu 33. schôdze navrhol, aby novelu ústavy presunuli na ďalšiu schôdzu národnej rady. Vládny Smer-SD jeho návrh zamietol. 

 

Poslanci Smeru rovnako neschválili návrh Miroslava Kadúca (OĽaNO), aby o ústavných zmenách v justícii diskutovali po prezidentských voľbách v závere schôdze. "Vyvrátili by ste tak, že ide o politický biznis," vysvetlil Kadúc Paškovi. 

 

Tému možných zmien v justícii otvoril Fico po šiestich rokoch vo funkcii premiéra koncom tohtoročného januára. Nakoniec do ústavnej novely vládny Smer-SD zlúčil tri návrhy, ktoré už skôr do parlamentu predložila opozícia, jednu z nich rozšíril o ďalšie zmeny a pod tento návrh sa podpísalo i KDH.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies