Paška vypíše novú voľbu šéfa NKÚ, keď opozícia predloží kandidáta

NETKY.SK • 28 Október 2013, 14:16 • 2 min
Paška vypíše novú voľbu šéfa NKÚ, keď opozícia predloží kandidáta

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR Pavol Paška (Smer-SD) vypíše novú voľbu šéfa Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR vtedy, keď mu opozícia predloží svojho kandidáta.

slovakia

left justify in out

"Platí, že post predsedu NKÚ patrí predstaviteľom opozičných strán. V momente, keď navrhnú kandidáta, voľbu vypíšem," povedal pre TASR Paška s tým, že opozícia mu kandidáta ešte nepredložila.

Opozícia navrhovala už viacerých nominantov, ani jeden neuspel. Posledná voľba šéfa NKÚ sa mala uskutočniť 28. mája, ale nestalo sa. Keďže vládny Smer-SD presadil tajnú voľbu, opozícia svojho doteraz posledného kandidáta Maroša Žilinku stiahla.

NKÚ tak ani na piaty pokus nespoznal svojho nového šéfa a na čele úradu zostáva aj naďalej presluhujúci Ján Jasovský (nominant ĽS-HZDS), ktorému už uplynulo funkčné obdobie. Paška uviedol, že Jasovský je vo funkcii aj po uplynutí funkčného obdobia legitímne, keďže to zákon umožňuje.

V súvislosti s Marošom Žilinkom poznamenal, že šéf NKÚ musí spĺňať "elementárne odborné aj ľudské predpoklady". Paška nerozumie, prečo ak poslanci dali najavo, že Žilinka nemá šancu uspieť, opozícia nemôže postaviť iných kandidátov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies