Paška sa odchodom vyhne preverovaniu majetku aj bez pomoci poslancov Smeru

NETKY.SK • 21 November 2014, 13:47 • 2 min
Paška sa odchodom vyhne preverovaniu majetku aj bez pomoci poslancov Smeru

BRATISLAVA - Pavol Paška (Smer-SD) sa odchodom z funkcie predsedu Národnej rady SR a vzdaním sa poslaneckého mandátu vyhne preverovaniu majetkových priznaní na výbore pre nezlučiteľnosť funkcií. A to aj bez pomoci poslancov Smeru-SD. TASR to potvrdil predseda výboru Viliam Novotný (SDKÚ-DS).

slovakia

left justify in out

Poznamenal, že výbor by zrejme Paškov majetok nepreveroval ani keby neodišiel z parlamentu, keďže poslanci Smeru-SD by konanie zastavili. Odchodom však sociálni demokrati podľa Novotného nebudú musieť nič zastavovať, keďže konanie sa ukončí automaticky. "Podľa ústavného zákona, ak sa v priebehu konania verejný funkcionár vzdá funkcie a už nie je verejný funkcionár, konanie sa automaticky zastavuje," vysvetlil.

 

Výbor mal rozhodnúť, či konanie, ktoré sa voči Paškovi začalo doručením podania, bude pokračovať. Ak by Paška neodišiel z verejnej funkcie a Smer-SD by konanie pustil ďalej, Paška by musel vysvetľovať, prečo nezverejňuje svoje príjmy v majetkových priznaniach tak, ako káže zákon.

 

Na nezverejňovanie príjmov poukázali poslanci z OĽaNO, SaS a nezaradení. Odvolávali sa na dokumenty, ktoré podľa opozície potvrdzujú, že Paška odpredal svoje podiely v súkromných firmách, ale zisk z ich predaja v majetkových priznaniach neuviedol. Opozícia tak chcela, aby parlamentný výbor pre nezlučiteľnosť funkcií preskúmal Paškove majetkové priznania.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies