Paška: S firmou Medical Group SK nemám nič spoločné

NETKY.SK • 3 November 2014, 20:47 • 2 min
Paška: S firmou Medical Group SK nemám nič spoločné

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR Pavol Paška (Smer-SD) sa ohradzuje voči obvineniam a tvrdeniam opozície v súvislosti so spoločnosťou Medical Group SK. Tá mala dodať CT prístroj piešťanskej nemocnici.

slovakia

left justify in out

"So spomínanou firmou nemám nič spoločné. Svoje podnikateľské aktivity som ako minoritný akcionár ukončil takmer pred 13 rokmi. Bolo to v roku 2002, ešte predtým, ako som sa vôbec stal poslancom NR SR. Stačí sa korektne pozrieť do obchodného registra," zdôraznil Paška. Ako dodal, po právnej analýze zváži aj právne kroky. "Ak sa pozrieme na tváre interpretov dnešnej opozičnej tlačovej konferencie v kontexte s blížiacimi sa komunálnymi voľbami, je jasné, prečo sa uchyľujú k takýmto nehoráznym klamstvám a obvineniam," doplnil Paška.
     

Piešťanská nemocnica Alexandra Wintera chcela v roku 2012 kúpiť CT prístroj za vyše milióna eur, no k obchodu napokon nedošlo. Denník Sme a televízia Markíza informovali, že po tom, čo kontrolu nad nemocnicou prebrala vládna strana, vedenie tender z roku 2012 zrušilo a vyhlásilo novú súťaž na lepší a drahší prístroj. Ten mala dodať košická spoločnosť Medical Group SK za takmer 1,6 milióna eur, ktorú k Smeru-SD viaže meno predsedu parlamentu Pavla Pašku, ktorý v nej pôsobil.
     

Predsedníčkou dozornej rady sa podľa Sme stala Renáta Zmajkovičová, ktorá si do tohto orgánu zobrala aj svoju poslaneckú asistentku Adrianu Herdovú. Ministerstvo zdravotníctva do dozornej rady nemocnice nominovalo aj Michala Straku, známeho pod raperským menom Ego. Zvolenská denníku povedala, že nemocnica v Piešťanoch je nezisková organizácia a nákup nemusela odsúhlasiť. Chce si ho však preveriť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies