Paška podľa Novotného nežiada výbor o preverenie majetkových pomerov

NETKY.SK • 30 November 2014, 10:50 • 2 min
Paška podľa Novotného nežiada výbor o preverenie majetkových pomerov

BRATISLAVA - Podpredseda Smeru-SD Pavol Paška nežiadal preveriť svoje majetkové pomery.

slovakia

left justify in out

Chce iba, aby mu parlamentný výbor pre nezlučiteľnosť funkcií povedal, či mal, alebo nemal priznávať dividendy a iné majetkové výnosy z obchodných spoločností. TASR to potvrdil šéf výboru Viliam Novotný.
      

Bývalý predseda Národnej rady SR Paška informoval, že požiada výbor pre nezlučiteľnosť funkcií, aby preskúmal jeho majetkové pomery. Reagoval tým podľa jeho slov na klamstvá, ktoré o ňom šíria niektorí opoziční politici. Paška pripomína, že na viacerých už podal trestné oznámenie za ohováranie a krivé obvinenia. Keďže naďalej podľa neho klamú o jeho osobe, podania mieni rozšíriť. Zároveň tvrdí, že majetkové priznania podával v súlade so zákonom.
      

„Prišiel list od podpredsedu Smeru-SD Pavla Pašku, ktorým žiada výbor, aby sme mu poskytli výkladové stanovisko odboru legislatívy a aproximácie práva NR SR ku skutočnosti, či mal, alebo nemal v rokoch 2002 až 2014 priznávať dividendy a iné majetkové výnosy z obchodných spoločností,“ povedal Novotný v súvislosti s informáciou, že Paška žiada preveriť svoje majetkové pomery. Novotný sa obráti na spomínaný odbor a v utorok 2. decembra bude informovať výbor o Paškovej žiadosti.
      

Zároveň uviedol, že ak by Paška žiadal výbor o preverenie majetkových pomerov, nedočkal by sa toho. „Nemohli by sme mu vyhovieť, keďže už nie je verejný funkcionár a my môžeme konať len voči verejným funkcionárom,“ vysvetlil Novotný. Dodal, že pokiaľ má Paška záujem o preverenie svojich majetkových priznaní, mal by sa obrátiť na finančnú políciu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies