Paška podáva trestné oznámenia za ohováranie a krivé obvinenie

NETKY.SK • 5 November 2014, 16:01 • 2 min
Paška podáva trestné oznámenia za ohováranie a krivé obvinenie

BRATISLAVA - Trestné oznámenia na niektorých opozičných poslancov za ohováranie a krivé obvinenie chce podať predseda Národnej rady SR Pavol Paška (Smer-SD) v súvislosti s kauzou nákupu CT prístroja piešťanskou nemocnicou. Časť opozície totiž vidí ako konečného beneficienta celého obchodu práve Pašku, keďže CT mala dodať firma Medical Group SK, v ktorej pred rokmi pôsobil.

slovakia

left justify in out

"Odstúpiť z pozície predsedu NR SR nehodlám. Ešte som nebol ani v parlamente, keď som vo februári v roku 2002 z firmy odišiel. Sedemnásty november bol aj o tom, že začneme slobodne podnikať. Ja som začal v roku 1990 a bol som aj v tejto firme, z ktorej som pred 13 rokmi odišiel. Vtedy som ani netušil, že budem poslancom. Ja nesiem zodpovednosť?" pýtal sa Paška. Či bol od odchodu z tejto spoločnosti v kontakte s ľuďmi, ktorí ju aktuálne reprezentujú, nepovedal a po opakujúcich sa otázkach ku kauze tlačovú konferenciu ukončil.

 

Odporúčanie Paškovi, aby podal za výroky opozície žaloby, dal aj premiér Robert Fico (Smer-SD). "Ja tu nie som na to, aby som neustále reagoval na velikánov typu pána Lipšica. Jednoducho, ja neviem, čo chce, vymýšľa si a bude veľmi správne, ak predseda parlamentu použije všetky právne kroky a zažaluje ho. Pretože to, čo si dovoľuje pán Lipšic, už nemá obdoby. Myslím si, že boli poskytnuté všetky relevantné informácie, ktoré jednoznačne potvrdzujú, že to, čo dnes opozícia hovorí vo vzťahu k pánovi Paškovi, sú úplné nezmysly," doplnil premiér s tým, že nemieni živiť a kŕmiť opozíciu tým, že jej bude odpovedať na rôzne výzvy.

 

Daniel Lipšic (nezaradený) vyjadril presvedčenie, že celá kauza nákupu CT je biznisom Pašku, keďže bol vo firme Medical Group SK v minulosti konateľom. "Ak chcú kolegovia zo Smeru kradnúť, tak nech kradnú na diaľniciach a na tendroch. Ale kradnúť v zdravotníctve považujem za perfídne," vyhlásil poslanec, ktorý podľa vlastných slov už v minulosti upozorňoval na viacero podozrení v súvislosti so spoločnosťou Medical Group SK. Zástupcovia firmy mali podľa jeho slov sedieť v dozorných radách nemocníc. Ako dodal, sídlo firmy sa nachádza v daňových rajoch v Belize.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies