Paška: Po ústave budú nasledovať ďalšie opatrenia na podporu rodiny

NETKY.SK • 7 Jún 2014, 15:23 • 2 min
Paška: Po ústave budú nasledovať ďalšie opatrenia na podporu rodiny

BRATISLAVA - Po schválení novely Ústavy SR, ktorá okrem iného definuje manželstvo ako jedinečný zväzok muža a ženy a má zvýšiť jeho ochranu, by mali nasledovať ďalšie opatrenia na podporu rodiny a manželstva. V diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy to dnes uviedol predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

"Príde opäť komplex opatrení v rámci finančného a ekonomického rámca možností, ktoré budú podporovať túto tradičnú hodnotu manželstva. Nie ako diskriminačný inštitút, ako to niektorí naši oponenti formulujú, ale výsostne pozitívny spôsob, ako zabezpečiť ďalší sociálny a ekonomický rozvoj Slovenka," povedal Paška. Dodal, že opatrenia by sa mali dotýkať podpory v oblasti kvality života, bývania, životných nákladov.
      

Podľa exministerky spravodlivosti Lucie Žitňanskej (Most-Híd) novela ústavy rodine nepomohla. "Balíky zákonov, ktoré pomôžu rodine, sme mohli predkladať aj pred rokom i v budúcnosti bez toho, aby sme novelizovali ústavu," zdôraznila Žitňanská. Podľa jej slov KDH išlo touto novelou najmä o to, aby sa iné zväzky nedostali na úroveň manželstva.
      

Jeden z predkladateľov novely Pavol Hrušovský (KDH) takéto tvrdenia odmietol. "Cieľom tohto nebolo vytvárať diskriminačný priestor pre slobodné rozhodnutie sa akéhokoľvek občana žiť v spoločnej domácnosti alebo sa dobre cítiť či už žena so ženou alebo muž s mužom. Ale nemôžeme toto isté spolužitie dať na úroveň manželstva ako jedinečného zväzku muža a ženy," zdôraznil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies